Ajankohtaista

Finnchain sulautti Ketjumyynnin osaksi kansainvälistä liiketoimintaansa

Ketjumyynti Tuomikoski aloitti toimintansa vuonna 1982. Vuonna 1984 yritys erikoistui ympäristösektorille, ketjukaavinjärjestelmien toimittajaksi. Vahvan tuotekehitystoiminnan ansiosta järjestelmiä ryhdyttiin markkinoimaan myös ulkomaille, ja vuonna 1992 vientiä varten perustettiin kokonaan oma yritys Finnchain Oy.

Vienti on jatkuvassa nousussa, ja Finnchain on kasvanut suuremmaksi kuin Ketjumyynti. Vuoden 2002 yritysjärjestelyjen myötä Finnchain osti Ketjumyynnin, jolloin Ketjumyynnistä tuli Finnchainin tytäryhtiö. Ketjumyynti pidettiin omana yrityksenään, koska yritysnimenä Ketjumyynti oli Suomessa Finnchainia tunnetumpi. Vuosien myötä todettiin Finnchain-nimen vakiintuneen myös kansainvälistyneessä kotimaassaan, ja Ketjumyynti fuusioitiin Finnchainiin.

Fuusiolla pystymme vähentämään päällekkäistä byrokratiaa ja kirjanpitoa, joten uskon tämän olevan myös loppuasiakkaan eduksi, toimitusjohtaja Leena Tuomikoski kertoo. Ketjumyynnin toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Pekka Tuomikoski jatkaa edelleen Finnchainin hallituksen puheenjohtajana sekä innovaatio-osaston johtajana.