Ajankohtaista

Ruotsin ensimmäiset Finnchain Solar-katteet tulevat Halmstadiin!

Tulevaisuuden vesilaitoksissa altaat ovat katettu ja niiden energiatarve tuotetaan uusiutuvalla energialla. Tämä on totta Etelä-Ruotsissa sijaitsevassa Halmstadissa jo vuoden loppuun mennessä, sillä kuluvan syksyn aikana Laholmsbuktens VA jätevedenpuhdistamolle asennetaan aurinkopaneeleilla varustettu kate. Samalla altaan hajuhaitat pystytään minimoimaan ja syntyvät kaasut keräämään talteen myös ulkotiloissa.

Finnchainin patentoitu, vedenkäsittelylaitoksille suunniteltu Solar-kate on erinomainen ratkaisu suorakaidealtaisiin. Sen aurinkopaneelit keräävät kaapimien käytön vaatiman energian ja tekee niistä hiilijalanjäljeltään negatiivisia. Samalla metaanikaasujen haittoja pystytään pienentämään. Nämä olivat myös syyt, miksi Halmstad valitsi juuri Finnchainin Solar-katteen altaisiinsa. Projektisopimus allekirjoitettiin 26.8. ja katteiden asennuksen on tarkoitus olla valmis marraskuussa 2021. 

”Finnchainin ratkaisu on aivan poikkeuksellinen. Päällimmäisenä vaatimuksena investoinnille oli hajuhaittojen poisto, mutta samalla pystyimme Finnchainin Soalr-katteen avulla ottamaan merkittävän askeleen myös ympäristöystävällisyydessä ja energiatehokkuudessa”, toteaa Michael Carlsson, Laholmsbuktens VA AB:sta.